הדומיננטיים והחזקים או אלו שעובדים בשקט בשקט ונמנעים מאור הזרקורים?
סיפור מקרה, בעברי עבדתי בארגון כמנהל פיתוח הדרכה ומנהיגות במשך 13 שנים. לא תמיד היה קל להעביר את המסר שרציתי בעזרת המצגות, הסדנאות, פעיליות indoor ועוד. כבר בשנה הראשונה בעבודתי חיפשתי לייצר משמעות והזדהות ומצאתי סרטים שיעזרו לי להעביר את המסר בצורה אותנטית ובהירה. כל הסרטים שבחרתי היו סרטים מבוססים על סיפורים שקרו . בתום ההקרנה דיברנו על הסרט בעזרת שאלות מנחות, סיעור מוחות, חקר, הזדהות, דוגמאות מהחיים ועוד. אחד הסרטים שהקרנתי ל 140 משתתפים הוא הסרט;
"לזכור את הטיטאנים". לחלוטין, זה אחד מהסרטים שאני אוהב לדבר עליו כאשר אני מעביר סדנאות.
אמנם, לא סרט חדש, אבל קלסיקה חינוכית וערכית במיטבה. יש בו את הכל, דרמה, מתח, רומנטיקה, מאבק כוחות .. ועוד. סרט שגם היום עם כל הותק שלי אני יכול לצפות בו מחדש. הסרט הוא סיפור אמיתי על קבוצת פוטבול שבבית הספר של הקבוצה החליטו לשלב לבנים ושחורים ללימודים יחדיו (בשנת 1971). הלבנים לא היו מוכנים לקבל את השחורים לבית הספר ובטח לא לקבוצת הפוטבול.
נוסף לכך, החליטו למנות מאמן שחור להוביל את הקבוצה (דנזל וושנטון) והעוזר שלו היה לבן. גם בקבוצה היו שני מנהיגים מובילים אחד לבן אחד שחור שמרבית הזמן רבו האחד עם השני.
דנזל וושינטון כמאמן הבכיר הראה לשחקנים כמה שהוא קשוח כלפי כולם ללא הבדל. לאורך כל הסרט, לחלוטין ייצג סמכות ניהולית ללא פשרות, היעדר עבודת צוות והתאפיין בריכוזיות ואגוצנטריות "רק אני יודע מה צריך לעשות". מכירים?
מאמן המשנה היה רך יותר וניסה לעודד שיתוף פעולה עם המאמן הנוקשה מהלך שלרוב לא עבד.
טוויסט בעלילה לאט לאט הבינו גם המאמנים וגם השחקנים שמה שחשוב זאת הקבוצה (הארגון). לא הצבע הלבן או השחור. אחרי שהקבוצה הבינה שהם צריכים לעבוד יחדיו כדי להצליח , ליצור תיאום ועזרה צוותי הדדית הדברים החלו להשתנות והם התחילו לנצח. משם הסרט ממשיך להתפתח עד ש….
טיפים מנטאליים, לכל מנהל יש את סגנון העבודה שלו. בחנו את עצמכם איזה סוג של מנהלים אתם ריכוזיים או שיתופיים? תגדלו מספרי שתיים שיוכלו לאזן או להשלים אתכם ויוסיפו לכם גמישות וצבעוניות לארגון.
כאשר אתם כמנהלים קולטים עובדים חדשים, אל תשפטו אותם על פי המראה, מקום מגוריהם, תעודות ההשכלה, תנסו להעריך אותם על בסיס שיחות תנסו להכיר אותם לעומק.
לרוב כשנעשה זאת תגלו דברים חדשים ומעניינים שלא הייתם עולים עליהם במסגרת תהליך הגיוס וההכשרה לתפקיד. כשאני מנחה סדנאות אני נוהג לדבר על סוגי הובלת דרך (מנהיגות). כל מנהל צריך לדעת מהם 6 סוגי הובלת דרך שקיימים ומתי הזמן הטוב ביותר להשתמש בהם עם הצוותים שלכם!
שאלות למחשבה (לפני/ אחרי הסרט) *מהו סגנון הובלת הדרך שאתם הכי מתחברים אליו? *האם סגנון הובלת הדרך הזה משרת אתכם ומקדם את הארגון אל עבר מטרותיו ? *מהו סגנון הובלת דרך האפקטיבי להובלת הצוות וחיבור הצוות אליכם?